"Pro Communitate Újbuda", "Pro Urbe Újbuda" kitüntetéseket, valamint "Újbuda kiváló sportolója" és "Újbuda kiváló edzője" elismerő címeket adott át Simicskó István honvédelmi miniszter, a kerület országgyűlési képviselője és Hoffmann Tamás polgármester a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában rendezett március 15-ei ünnepségen.

A cikk az alábbi linken olvasható: http://www.ujbuda.hu/ujbuda/dijeso-a-marcius-15-ei-unnepsegen

 

 

 


 Illusztris külföldi vendégeket fogadott a Bárdos iskola

 

A Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Japánból fogadott egyetemi oktatókat március elején. A négy professzor oktatási és kutatási céllal érkezett Magyarországra.
 
Az Újbuda Újságban megjelent cikk itt olvasható: 
 
 
 
 


A Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2015. december 16-án tartotta karácsonyi hangversenyét a Szent Imre templomban. A megnyitón megemlékeztek Tamás Gergely Alajos ferences rendi szerzetesről, aki tanár és zeneszerző volt.

Cikk: http://idosbarat.ujbuda.hu/ajanlas/ujbuda-60-program/szivhez-szoloan

 

 

 


 Új oktatási módszerekkel segítik a nyelvi képzést a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

Az Erasmus+ Mobilitási Projektnek köszönhetően több pedagógus is részt vett külföldi továbbképzésen, tapasztalatikat összegezik, majd beépítik a fejlesztési tervekbe.


A cikk bővebben olvasható itt: Link

 

 


  

Az Új Köznevelés című folyóirat környezettudatos
életmódjával foglalkozó cikkében, volt diákunkat
- a ma már egyetemista -
Grossmann Erikát is kérdezte Rimányi Zita.
A cikk az alábbiakban olvasható a 35. oldalától.

Katt!


 

A Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium a tizenegyedik kerületben, a Baranyai utcában található. Sajátos hangulata, több féle tagozati képzése miatt kicsit más, mint a többi iskola. Kerekes János igazgatóval beszélgetve betekintést nyerhetünk az iskola életébe.

Katt!