Az iskola könyvtára az alapítás évében, 1959-ben mindössze 1000 kötettel rendelkezett, amely szerencsére – a kilencvenes évek elejére – megtízszereződött, és elnyerte a Mintakönyvtár minősítést, Hársas Éva lelkes munkájának köszönhetően. 2010-ben Felszeghy Eszterrel együtt megszervezték a Népmese napját. Éveken át segítette a Bod Péter Könyvtárhasználati Egyesület munkáját. A Bod Péter Könyvtárhasználati versenyen országos első helyet szerzett tanítványa. A Könyvtárostanárok Egyesülete 2010-ben életmű emlékéremmel jutalmazta.

A könyvtár az iskolaépület központi részén, az első emeleten található, két egybenyitott teremből lett kialakítva, ahol 20-20 fős tanulócsoport fér el. A könyvtári tér az olvasóvá nevelés fontos állomása, ezen felül a forrásalapú tanórák helyszíne, ahol a diákok elsajátíthatják az önálló tanulás és információkeresés módszereit. A könyvtár, mint közösségi tér biztosítja a különböző iskolai- és csoportrendezvények helyszínét. Itt jártak: Arne Svingen, Szávai Géza és a Pont kiadó, Smarton Trió, Budapesti Fesztiválzenekar.

A könyvtár 2003-ban, és 2012-ben két általános iskola könyvtári állományával bővült és ma már ~ 17 500 dokumentumegység található, feldolgozásuk a Kolibri program segítségével történik. Kiemelkedően színvonalas a 3500 kötetes kézikönyvtár részlegünk. Három számítógép segíti a felső tagozatos diákok tájékoztató munkáját.

Vámossy Krisztina és Szabó Tilda könyvtárostanárok sokrétű munkát végeznek: az olvasószolgálat és kölcsönzés, új dokumentumok beszerezése és feldolgozása, könyvtári állomány gondozása, tájékoztató-referensz feladatok, könyvtárhasználati órák, pályázatok figyelése, szakmai projektekben való részvétel, kulturális programok szervezése és segítése. 2014 márciusától a tankönyvellátást is a könyvtárostanárok szervezik.

Az iskolai könyvtár segíti a pedagógusok és a diákok mindennapi munkáját, és segítséget nyújt a szabadidő hasznos eltöltéséhez. 

Budapest, 2015-09-21

 

KÖNYVTÁROSTANÁROK: VÁMOSSY KRISZTINA ÉS SZABÓ TILDA

 

Könyvtári Nyitva Tartás

# Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
8-10 Könyvtári ügyelet Könyvtári ügyelet Könyvtári ügyelet Zárva Könyvtári ügyelet
10-11 Nyitva Nyitva Nyitva Zárva Nyitva - Kölcsönzés
11-12 Nyitva - Kölcsönzés Nyitva - Kölcsönzés Nyitva - Kölcsönzés Zárva Nyitva - Kölcsönzés
12-13 Nyitva - Kölcsönzés Nyitva - Kölcsönzés Nyitva - Kölcsönzés Nyitva - Kölcsönzés Nyitva - Kölcsönzés
13-14 Nyitva - Kölcsönzés Nyitva - Kölcsönzés Nyitva - Kölcsönzés Nyitva - Kölcsönzés Nyitva - Kölcsönzés
14-15 Nyitva Nyitva Nyitva Nyitva Zárva
15-16 Könyvtári ügyelet Zárva Zárva Könyvtári ügyelet Zárva